Het is tegenwoordig een trend om je woning zelf te verkopen. Met regelmaat zien we koopwoningen voorbij komen op social media en we komen zelfs spandoeken aan gevels tegen met verkoopteksten. Veel mensen houden de verkoop van hun woning in eigen hand en schakelen geen verkoopmakelaar meer in. De vraag is natuurlijk of dit wel verstandig is.

Wij zeggen: doen!

Als je ons zou vragen of het verstandig is om zelf je woning te verkopen, dan zouden wij direct zeggen dat je dit absoluut moet proberen. Waarom? Op de eerste plaats natuurlijk omdat je duizenden euro’s kunt besparen door de verkoopmakelaar uit te schakelen. Je hoeft geen deel van de verkoopprijs van je woning af te staan aan de verkoopmakelaar. Daarnaast is het zo dat je zelf veel meer doet om de woning te verkopen. De gemiddelde verkoopmakelaar doet tegenwoordig niet veel meer dan enkel een advertentie op de website plaatsen en een foto in de etalage hangen. Zelf kun je veel meer dan dat en het kost je niets meer dan een beetje tijd.

Waar moet je rekening mee houden?

Als je zelf je woning wilt verkopen, dan zijn er natuurlijk wel enkele zaken waar je rekening mee moet houden. Op de eerste plaats is het goed om te kiezen voor verkoopstyling. De inrichting van je woning wordt dan wat aangepast voor de woningfoto’s en natuurlijk de bezichtigingen. Met deze inrichting wordt goed rekening gehouden met de doelgroep. Daarnaast is het aan te raden om een woningfotograaf in te schakelen. Deze weet namelijk precies hoe jouw woning het best gepresenteerd wordt op beeld. Door de styling en de fotografie aan een professional over te laten kun jij veel sneller je woning verkopen. Dan heb je zeker geen verkoopmakelaar nodig.

Voor hetzelfde geld ga je op vakantie!

Door de verkoopmakelaar uit te schakelen en enkel een professional voor de styling en de foto’s in te schakelen kun je duizenden euro’s besparen. Als het je gelukt is om de woning zelf te verkopen – en dat lukt met professionele styling en fotomateriaal – dan krijgt je zelfvertrouwen en trots niet alleen een boost. Je hebt daarbij ook nog eens een paar duizend euro in je zak zitten. Wat dacht je van een lekkere vakantie? Dat heb je wel verdiend na zo’n prestatie!

Wij helpen je graag!

Ga je zelf je woning verkopen en zoek je nog een expert voor de styling en de verkoopfoto’s? Wij staan voor je klaar. Wij zetten onze ervaring, ons enthousiasme en onze unieke creativiteit graag voor je in, zodat jij zelf je woning kunt verkopen. Neem gerust eens contact met ons op. We kijken uit naar een vrijblijvende kennismaking.